29 de juny de 2014

Begudes per gaudir d'un estiu saludable

T'has decidit per la salut però a l'estiu quan surts amb els amics  et costa trobar begudes que facin festa i siguin molt refrescants?. Tens diverses solucions. Te'n proposo algunes 



1-El te amb gel, però amb  te  de debò, cada vegada hi ha més cafeteries que tenen carta de tes   i si tens possiblitats de fer combinacions amb diferents tipus de  tes o amb altres herbes no te-n'estiguis 


2- Una infusió de fruites del bosc amb  força gel, entra per la vista i també és deliciosa 



3- Des de fa poc tenim també  begudes de cacao 0% i sense sucre, amb gel també són una bona opció, el cacao amb moderació,  és un plaer pel cos i per la ment. 




4. I  si de tant en tant us voleu prendre una cervesa recordeu que actualment ja n'hi ha  moltes d'artesanes, millor triar-ne d'ecològiques i de proximitat,  per seguir actuant de manera conscient i responsable tant amb la nostra salut com amb el medi. Per saber-ne més entreu  aquí 

I si teniu  més suggeriments  ens els podeu fer arribar

27 de juny de 2014

Preparació de l'oli de Sant Joan

Quan ja tenim la flor de Sant Joan (hypericum perforatum) assecada (*) pesem la quantitat que volem fer servir (100g de flor per litre d'oli)
La barregem amb oli d'oliva verge extra i la deixem a Sol i serena 40 dies i 40 nits, després es filtra i es guarda per a les cremades lleus, ferides o cops

(*)  És tradició collir-la a la matinada de Sant Joan després de la nit més curta de l'any quan  té les seves propietats máximes veure aquest post


24 de juny de 2014

Com cuinem també és important.


No només hem de tenir en compte el que mengem, sinó també com cuinem, no és el mateix fregir que bullir, fer a la planxa o a la barbacoa  i també cal vigilar molt no sobrepassar les temperatures màximes ni els temps de cocció per aprofitar totes les propietats dels aliments. 
Aquesta llista es basa en les recomanacions del llibre "Mis recetas anticàncer" de la Dra. Odile Fernández.

CRU
· És la millor manera

AL VAPOR
Atenció: l’aigua no ha de tocar els aliments
Millor coure en trossos grossos per a què no s'assequin,
i els peixos coure'ls sencers.

BULLIT

Els cereals i llegums (les verdures millor sempre al vapor)
· Patates bullir-les en pell ( menjar la pell, només si són ecològiques)
· Els tomàquets bullits alliberen substàncies anticancer (excepcionalment els tomàquets  es poden bullir a més de 110 graus)
· Atenció tapeu l’olla, així no s’oxiden les vitamines,
· No deixeu les verdures en remull gaire estona.

ESTOFAT
· Amb el foc baixet, ben tapat, que es cogui amb el seu propi vapor.


AL FORN
· A menys de 200 ( 180 )
· Mai papillote amb paper alumini, feu servir  paper vegetal.

ATENCIÓ:

  • Evitar menjar fregits més d’un cop al mes,
  • No reutilitzar l’oli,
  • No temperatures altes
  • BARBACOAS I GRAELLES NO 
  • MICROONES NO
  • EN RECIPIENTS DE PLÀSTIC NO
  • FUMATS NO
  • OLLA EXPRÉS NO
  • TAMPOC pa ni pizzes cuits en forn de llenya, ni pa molt torrat ni cafè torrefacte.


Més precaucions

· No fregir mai amb mantega o margarina, feu servir només oli d’oliva verge extra o oli de coco(compte que no fumegi)
· Podem fer sofregit amb precaucions, sempre amb oli d’oliva , foc baixet, poca estona, poc oli que no es torrin, daurin o cremin els aliments, si cal afegiu una miqueta d’aigua .


Si voleu saber els motius explicats amb tot detall els trobareu al llibre "Mis recetas anticàncer" de la Dra. Odile Fernández.


18 de juny de 2014

Taller de postres saludables






Aliments Rovira  del  carrer Dr.Salvà, 99 de Terrassa, el proper 27 de juny tindrà lloc  un nou taller de postres saludables 


Els creem, els coneixem i ens els mengem 


- Elaborarem tres dolços: pa de pessic amb xocolata blanca, magdalenes amb sorpresa de xocolata i lúcuma i  per últim un pastís de formatge amb fruita.

- Et fem entrega del dossier amb l'elaboració detallada i tots els beneficis que aporten a l'organisme.

- Tastem els pastissos amb un deliciós te.

No us el perdeu!

17 de juny de 2014

Salvem les abelles per salvar-nos nosaltres



Molts cultius depenen de la polinització, és a dir del procés de  fecundació que duen a terme les abelles i sense aquest procés  fruits com síndries, melons, préssecs, pomes i molts d'altres.. podrien gairebé desaparèixer segons alerta un recent estudi de Greenpeace que us podeu descarregar en PDF des d'aquí

La població de les abelles està minvant de manera alarmant, per culpa  principlament dels plaguicides tòxics que utilitza l'agricultura industrial i els cultius transgènics. 

Hem de salvar les abelles i la solució definitiva és l'agricultura ecològica . Greenpeace duu a terme una campanya per salvar les abelles si vols signar per  demanar als polítics que prenguin les clica aquí

15 de juny de 2014

Fira-Mostra Solidària EcoBenestar


   LA UNIVERSITAT DE CERVERA 21 I 22 DE JUNY

 "Cada dia es faran diferents activitats totalment gratuïtes. Pots venir a fer ioga, a sentir un concert, a quedar-te a dinar (sa, i ecològic), a comprar, a gaudir d'un massatge, assistir a tallers, a fer tast de vins, a veure espectacles de dansa, a participar en ponències, a conèixer altres realitats, a aprendre, a fer degustacions, a conèixer gent interessant, a fer un te... I si véns amb els nens millor!! Tenim un munt de sorpreses i activitats per a ells". Trobareu més informació aquí  


La Dolça Revolució



Josep Pàmies recull en aquest llibre sobre salut i alimentació els interessos ocults del camp: assegura que l’agricultura convencional està causant danys en la salut de les persones i el medi ambient i que cal promoure un canvi per recuperar l’estil de vida natural.

En aquestes pàgines, Pàmies explica les seves vivències i reflexions com a pagès compromès amb l’agricultura ecològica, la lluita contra els transgènics i les plantes medicinals, entre d’altres.

La compra d’aquest llibre serveix per finançar bona part de l’Associació Dolça Revolució de les Plantes Medicinals. El llibre suposa l’estrena també de Dolça Revolució com a editorial.

- See more at: http://www.etselquemenges.cat/llibres/una-dolca-revolucio#sthash.pGCIbSxL.dpuf

9 de juny de 2014

Educació emocional del cos i la ment. L'auca de la intimitat.

                                                                                                                                                 


Text:Dolors Montpelat, dibuixos: Imma Palahí. L'objectiu d'aquesta auca és tractar el tema de la intimitat a l'escola per fer prendre consciència els nens  del dret que tenen a defensar-la i de com i en quines ocasions han de fer-ho.

La planta del mes

És temps de collir l'herba de Sant Joan coneguda també com Pericó  (Hypericum perforatum)



Per via interna té propietats antidepressives, és indicada pel síndrome premenstrual, la incontinència urinària i problemes digestius. Prendre en infusió  2 o 3 cops al dia.

Per via externa l'oli de pericó(*) redueix les inflamacions i accelera la renovació dels teixits de les cremades lleus, té efectes analgèsics,és indicat pels dolors reumàtics,

Contraindicacions: Embarassades, malalts hepàtics i renals. Atenció: no convé si es prenen altres antidepressius.

  
(*)Com preparar l'oli de Pericó: 100g de flor per 1l. d'oli d'oliva, que  deixarem en un pot de vidre transparent durant 40 dies a sol i serena. És millor collir només la flor i deixar-la assecar abans de posar amb l'oli. Després es cola i es posa en potets de vidre opacs, pot durar fins a 2 anys.

És tradició collir-la a la matinada de Sant Joan després de la nit més curta de l'any quan  té les seves propietats máximes.

Per saber-ne més consulteu la wikipèdia i la web de la Dolça Revolució 

5 de juny de 2014

Compartim informació

Hem començat a cercar informació sobre els  temes que volem tractar en aquest bloc. Un dels apartats serà el  de botigues on farem referència d'aquelles que coneguem personalment o que ens vagin recomanant les persones que vulguin col·laborar amb nosaltres.